Бобът е една от малкото питателни храни, които могат да помогнат

...
Бобът е една от малкото питателни храни, които могат да помогнат
Коментари Харесай

Фасулът помага при диета за отслабване

Бобът е една от дребното питателни храни, които могат да оказват помощ за попречване на преяждането, водещо до увеличение на тежестта, като този непредвиден плюс разкрива диетоложката Дестини Муди пред " Eat This, Not That! "

Муди поучава да се употребява постоянно фасул, защото той е богат на фибри, протеини и голям брой други хранителни субстанции.

Освен това, защото този артикул е с ниско наличие на мазнини и холестерол, съгласно специалиста той оказва помощ за нормализиране на кръвното налягане, понижава риска от сърдечни болести, инсулт и диабет вид 2.

Бобовите растения могат и би трябвало да бъдат включени в диетата за намаляване, защото са богати на магнезий и витамини от група В, които вземат участие в производството на сила, нужна за деен метод на живот и изгаряне на калориите.

Според Муди бобът е отличен източник на растителни протеини, които оказват помощ за опазване на мускулната маса, до момента в който отслабваме, написа още БГНЕС.

Освен това съгласно диетоложката ястията от фасул резервират чувството за задоволеност за дълго време и оказват помощ в битката с преяждането. Тя изяснява, че това качество се обезпечава от разтворимите фибри, съдържащи се в бобовите растения.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР